„Poligonul unde sunt depozitate deșeurile menajere este gestionat de un agent economic, iar Primăria nu are acces la acest teren, fapt care generează conflicte. Am discutat cu colegii soluțiile prin care putem ajuta Primăria Bălți definitiv să depășească această criză. Inclusiv am discutat posibilitatea exproprierii terenului de la agentul economic care îl gestionează. Reieșind din faptul că terenul se află pe teritoriul a două sate: Țambula și Bilicenii Noi, iar primarul localității Țambula face parte din același partid ca și primarul de Bălți, considerăm corect ca acest teren să fie transmis satului Țambula”, a declarat Plahotniuc.

Liderul PDM a ținut să mai sublinieze că deși formațiunea pe care o conduce nu se află în relații bune cu partidul din care fac parte cei doi primari - Partidul Nostru - acest lucru nu va împiedica Guvernul să aprobe decizia în cauză.

„În astfel de situații de criză politica trebuie lăsată la o parte, iar Guvernul să sprijine. Acum au toate condițiile să rezolve criza gunoiului menajer în Bălți. Dacă nici asta, atunci nu îi va ajuta, atunci vorba aceea „Плохому танцору что-то мешает” (n.r. unui dansator rău ceva îi încurcă), a mai adăugat Plahotniuc fără a menționat cine este „dansatorul”.

Amintim că după alegerile locale din 20 mai, primarul de Bălți, Nicolae Grigorișin, s-a adresat premierului Pavel Filip să intervină în soluționarea acestei probleme. Asta după ce câteva săptămâni la rând, străzile orașului Bălți nu au fost curățate urmare a închiderii poligonului. Administrația poligonului nu permite autospecialelor din Bălți să descarce acolo deșeurile până când primăria va achita datoria de peste 2 milioane de lei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!