„Astăzi am primit un link la briefingul la care Vladimir Plahotniuc a spus clar despre faptul că la Bălți a fost rezolvată problema gunoiului, că el și colegii din Guvern au găsit formula. El a declarat despre faptul că poligonul deșeurilor menajere de la Bălți va trece de la agenții economici (deși eu îi consider infractori și hoți) la Primăria comunei Țambula, unde primarul este din partea „Partidului Nostru””.

Potrivit lui Renato Usatîi, dacă cele spuse de Plahotniuc se vor dovedi a fi adevărate, atunci problema deșeurilor poate fi într-adevăr soluționată. Dar rămîn fără răspuns un șir de alte întrebări.

„Nu pot înțelege de unde vine această decizie. Pe de o parte, Plahotniuc spune lucruri corecte: el a întors ceea ce mereu a aparținut Primăriei din Țambula. În ce mod a fost asta expropriat de la „concesionarii gunoiului” el nu a spus nimic. Nu a spus nimic nici despre ce e cu acele dosare penale intentate împotriva tuturor acelor tovarăși din mafia gunoiului și fosta conducere a orașului care a fost implicată în scheme de corupție, care a furat zeci de milioane de lei din bugetul municipal Bălți. La această temă nimeni nu spune nimic. Dar gestul în sine este unul corect. Întrebarea e de ce timp de doi ani nu s-a făcut absolut nimic, iar acum, peste ani, s-a pornit”.

„Dar, dacă el a rezolvat întrebarea poligonului, atunci să comenteze și dosarele mele penale”, a continuat Usatîi, „să comenteze și dosarele împotriva primarilor noștri care sînt presați. La fel, îmi este interesant ce se întîmplă cu Șor. Acesta iese, ceva comentează, scrie înjurături în adresa mea… Ei bine, mi-aș dori să aud continuarea acestei istorii și să primim răspunsuri la multe întrebări”.

Mai mult, Plahotniuc a declarat că dacă nici soluția lui la rezolvarea problemei poligonului nu va ajuta, atunci aceasta va însemna că „unui dansator rău, mereu îi încurcă ceva…”. În legătură cu aceasta, Renato Usatîi a spus următoarele:

„Nouă nu ne poate încurca ceva pentru că, spre deosebire de alții, care se află prin buzunarele voastre, nu dansăm. Dacă eu și Grigorișin vom începe a dansa, atunci celor care joacă în jurul vostru, le vom rupe picioarele chiar din prima horă”, a spus liderul „Partidului Nostru”.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.