LIVE / UPDATE. De la sediul PDM, manifestanții au ajuns în Piața Marii Adunări Naționale

LIVE / UPDATE. De la sediul PDM, manifestanții au ajuns în Piața Marii Adunări Naționale

(UPDATE 20:30) Andrei Năstase și Maia Sandu au plecat. Au părăsit piața și majoritatea manifestanților. (UPDATE 19:40) Oamenii scandează lozinci împotriva votului mixt. „Trebuie să venim câți mai mulți în stradă, să apărăm votul și, de ce nu, să cerem anularea votului mixt, pe lângă validarea mandatului de primar. Sistemul mixt a fost făcut pentru Plahotniuc și Dodon, ca să avem un Parlament de hoți, de tot felul așa-ziși gospodari și dependenți. Proiectul lor pilot la Chișinău nu a trecut. Nu trebuie să treacă nici în întreaga țară”, a spus Andrei Năstase.  (UPDATE 19:35) Deși manifestația continuă, Andrei Năstase a chemat mulțimea să iasă și mâine în stradă, la 18:00. „Noi nu plecăm, rămânem aici. Cei care sunteți acasă, luați-vă păturelele și veniți aici”, a adăugat Maia Sandu.  

(UPDATE 19:27) Protestatarii aplaudă și strigă „Arde tare!”

(UPDATE 19:20) Câțiva artiști s-au solidarizat și au venit în piață. Printre aceștia se numără interpreții Cătălin Josan și Pasha Parfeni. Mulțimea cântă piesa „Cântecul zorilor”.

Publicitate

(UPDATE 19:05) După ce a mărșăluit prin centrul capitalei, mulțimea a ajuns în Piața Marii Adunări Naționale. O parte din piață este îngrădită de un gard. Muncitorii instalează scena pentru concertul organizat duminică la inițiativa președintelui Igor Dodon.

(UPDATE 18:32) Șoferii blocați în ambuteiaje claxonează în susținerea manifestanților care mărșăluiesc pe bulevardul Ștefan cel Mare.

(UPDATE 18:48) La protest a venit și Dorin Chirtoacă. Oamenii se îndreaptă deja spre Piața Marii Adunări Naționale, scandând „Plahotniuc, nu uita, pușcăria e casa ta”.

(UPDATE 18:15) Clădirea democraților este păzită de un cordon de polițiști. Oamenii scandează „Jos bandiții”, „Rușine”, „Hoții”.

(UPDATE 18:10) Mulțimea a ajuns la sediul PDM, scandând lozinci anti-Plahotniuc.

(UPDATE 17:50) Protestatarii vor mărșălui până în strada Bulgară, acolo unde este casa liderului PDM Vlad Plahotniuc și sediul partidului.

(UPDATE 17:35) La protest a ajuns și primarul ales Andrei Năstase.

(UPDATE 17:30) Maia Sandu, prezentă la protest.

(ORA 17:20) Zeci de oameni sunt deja în fața Primăriei Capitalei și protestează față de decizia de invalidare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar general de Chișinău. Manifestanții scandează: „Năstase e primarul”, „Noi am ales” și „Jos poliția coruptă”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal