„Bucuria” reacționează la subiectul demolării grădiniței nr. 5: O informaţie eronată menită să manipuleze opinia publică

„Bucuria” reacționează la subiectul demolării grădiniței nr. 5: O informaţie eronată menită să manipuleze opinia publică

Administrația companiei „Bucuria” reacționează la subiectul grădiniței nr. 5 din Chișinău care ar urma să fie demolată pentru a fi construit în locul acesteia un bloc locativ. Potrivit întreprinderii, care deținde drept de prorietate asupra imobilului în cauză, acest subiect este vehiculat de prin 2008, dar până în prezent nu a fost emis niciun certificat de urbanism în acest sens. 

„Despre evacuarea grădinitei nr.5 de pe str.Bogdan Voievod 4/2 proprietarul nici nu a fost informat conform legislaţiei în vigoare, dar a aflat întâmplător din presă. Este absolut o informaţie eronată apărută în presă pentru a fi indusă în eroare opinia publică”, se arată într-un comunicat al companiei.

„Bucuria” mai menționează că grădiniţa a fost construită din mijloacele proprii ale întreprinderii în anii 1965-1967, iar după reorganizarea în societate pe acțiuni aceasta a fost inclusă în mărimea capitalului social al S.A. „Bucuria” în contul acţiunilor statului.

Publicitate

„Menţionăm că în ultimii 15 de ani, până în 2014, DETS al Primăriei Chișinău utilizează bunul imobil de pe str.Bogdan Voievod 4/2, în general, fără nici un temei legal, adică, fără acordul proprietarului, fără un contract de locaţiune și fără plată. În 2014 SA Bucuria a obținut dreptul de a evacua grădinița nr. 5 din încăperea dată. Cu toate acestea, conducerea fabricii nu a făcut-o. În pofida semnării între S.A. „Bucuria” şi Consiliul Municipal Chişinău câteva tranzacţii de împăcare condiţiile şi prevederile acestea din partea părţii opuse nu s-au grăbit sa le execute. Acestea prevăd expres achitarea plăţii de chirie şi evacuarea silită a spaţiului grădiniţei şi predarea imobilului în posesia proprietarului în cazul neonorării obligaţiunilor”, se mai spune în comunicat.

S. A. Bucuria mai menționează că CMC şi-a rezervat dreptul să ofere alte bunuri imobile, inclusiv terenuri, pentru efectuarea schimbului de bunuri. Până în prezent însă compania susține că nu a primit nicio propuneri adecvată în formă scrisă din partea Primăriei.

Citește și: Privatizare într-o „Bucurie”, inițiată de Filip. O grădiniță din sectorul Râșcani poate fi demolată în schimbul unui complex locativ

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal