TOP 10 cei mai bine plătiți antrenori la Campionatul Mondial din Rusia

TOP 10 cei mai bine plătiți antrenori la Campionatul Mondial din Rusia

Antrenorii echipelor de fotbal care participă la Mondialul 2018 au o responsabilitate aparte. Deciziile lor pot schimba soarta unui meci sau chiar a întregii competiții care are loc în aceste zile în Rusia. Prin urmare, federațiile de fotbal din care fac parte aceștia nu se zgârcesc atunci când vine vorba de remunerare.

TOP-ul 5 al celor mai bine plătiți selecționeri este dominat de antrenori europeni, scrie Daily Mirror. Cel mai bine plătit antrenor, conform sursei citate, este germanul Joachim Low. Strategul se află în fruntea echipei Die Mannschaft timp de 12 ani și are un salariu anual de 4,7 milioane de dolari SUA.

Pe locul doi se situează unicul antrenor sudamerican din TOP-5, selecționerul Braziliei, Tite care câștigă 4,3 milioane de dolari SUA anual.

Publicitate

Al treilea cel mai bine plătit antrenor este francezul Didier Deschamps. Specialistul responsabil de rezultatele „cocoșilor galici” câștigă 4,3 milioane de dolari SUA în fiecare an.

Al patrulea loc îi revine antrenorului echipei gazdă, Stanislav Cercesov care are un salariu de 3,2 milioane de dolari SUA.

TOP 5 este încheiat de specialistul portughez Fernando Santos. Selecționerul echipei din care face parte Cristiano Ronaldo câștigă 2,7 milioane de dolari anual.

...

Pe locul șase se situează portughezul Carlos Queiroz, antrenorul Iranului. Salariul său anual este de 2,4 milioane de dolari SUA. Un pic mai puțn câștigă antrenorul Angliei, Gareth Southgate, care are un salariu anual de circa 2,3 milioane de dolari SUA.

Pe locul 8 în acest top al celor mai bine plătiți selecționeri se plasează argentinianul Jorge Sampaoli, care câștigă anual 2,2 milioane de dolari SUA, iar locul 9 îi revine selecționerului echipei din Uruguay, Oscar Tabarez. Salariul anual al lui „Maestro” reprezintă 2,1 milioane de dolari.

Antrenorul Egiptului Hector Cuper este al zecelea cel mai bine plătit selecționer la Mondialul 2018 din Rusia, scrie ziarul Daily Mirror. Argentinianul câștigă 1,8 milioane de dolari SUA anual, nu în ultimul rând datorită faptului că el a ajutat Egiptul să se califice la campionat, pentru prima dată ultimii 28 de ani.

De remarcat că, acum câteva săptămâni, al treilea cel mai bine plătit antrenor era selecționerul Spaniei, Julen Lopetegui. Federația Spanioală de Futbol îi oferea un salariu anual de 3,7 milioane de dolari SUA, însă Lopetegui a fost dimis din echipa națională după ce el a dat acordul să devină antrenorul Real Madrid. Cel care l-a înlocuit pe Lopetegui în calitate de manager al selecționatei, Fernando Hierro, are acum un salariu mai modest, de 400 000 de euro.

Principalele evenimente ale competiției, știri, analiză și infografice despre Campionatul Mondial 2018 vor putea fi urmărite pe AGORA, în rubrica CM 2018.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal