Jizdan comentează omorul de la Hâncești: Probabil sistemul are oameni care dau greș

Jizdan comentează omorul de la Hâncești: Probabil sistemul are oameni care dau greș

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a comentat pe Facebook cazul tânărului de la Hâncești, omorât de un polițist. Jizdan a scris un mesaj amplu, însă în textul său s-a referit mai mult la oamenii care cer tragerea la răspundere a polițistului. Deși a spus că „e o tragedie ce s-a întâmplat noaptea trecută”, Jizdan a mai îndemnat moldovenii să „nu lege tragediile oamenilor de tot ce se petrece la nivel național”. 

Ministrul a început prin a spune că „legea este una pentru toți, inclusiv pentru polițiști”.

„Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută, este o tragedie, dar ea nu spune despre faptul că reforma a eșuat, nu, acest caz arată că, probabil sistemul are oameni care dau greș, oameni care generează urmări grave. Nu eu trebuie să mă expun acum referitor la acest caz, este Procuratura care investighează și care va spune despre toate detaliile producerii”, a comentatb democratul.

Publicitate

„Poliția are peste 9 mii de angajați în toată țara, toți ei au la îndemână mijloace speciale, cum altfel, dacă nu prin atitudinea proprie, prin responsabilitate și corectitudinea fiecărui polițist, să ne asigurăm că nu se pot întâmpla astfel de cazuri?! Întreb pe cei care se pricep să dea sfaturi și să vină cu expertize pe facebook, demisia unor funcționari va asigura cumva țara de repetarea unor situații similare? Asta trebuie să facem noi, să fugim? să ne ascundem de realitățile din Republica Moldova?! Nu, nu asta este soluția, și nu mai legați tragediile oamenilor de tot ce se petrece la nivel național”, a sfătuit Jizdan.

El a mai adăugat că dacă polițistul din Hîncești „a comis o eroare, dacă acesta a aplicat arma de foc ilegal, el trebuie să răspundă pentru fapta lui, iar restul colegilor lui, să revadă activitatea pe care o desfășoară, rolul lor în poliție și misiunea”.

„Nu trebuie să confundăm serviciul în folosul cetățenilor cu dorințele proprii, jurământul spune altceva, dragi colegi”, a mai spus ministrul.

El a transmis condoleanțe familiei tânărului ucis și a spus că vrea să se respecte buchia legii.

Amintim că tragedia s-a produs pe teritoriul unui centru de agrement din orașul Hîncești. Victima împreună cu alți doi prieteni, unul dintre care fiul deputatului Anatolie Zagorodnîi, au pătruns noaptea pe teritoriul centrului de agrement pentru a face o baie în piscină. Proprietarul a chemat poliția care a efectuat mai multe împușcături în aer, iar apoi și în direcția băieților. Victima, Dan Osipciuc, ar fi decedat la spital.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal