Locuitorii satului Ghidihici susțin că motivul stopării activității preotului nu este întemeiat întrucât Maxim Melinti este un exemplu pentru ei, acesta susținând persoanele social vulnerabile dar și contribuind la dezvoltarea comunității. 

Și internauții s-au solidarizat și au scris o petiție online cerând anularea Decretului Mitropoliei, aceasta având deja peste 800 de semnatari. Pentru al susține pe Maxim Melinti aceștia și-au adăugat la poza de profil pe facebook mesajul „Eu sunt Maxim Melinti”.

Amintim că preotul bisericii din Ghidighici a fost oprit din a mai oficia slujbe bisericești fiind acuzat de susținerea minorităților și promovarea manifestării comportamentelor netradiționale. Preotul Maxim Melinti s-a abținut deocamdată să facă vreun comentariu pe acest subiect.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!