Zece motive ca să ajungi la Ospățul Sânzienelor, ediția a V-a

Zece motive ca să ajungi la Ospățul Sânzienelor, ediția a V-a

Ospățul Sânzienelor ne adună de cinci ani și nimic din ce se întâmplă la acest frumos eveniment nu este întâmplător. Promovăm IA românească, o celebrăm de Ziua Universală a Iei și îndemnăm participantele să aducă cele mai veritabile comori din garderoba lor tradițională, moștenite de la bunici sau cusute de mâna lor. EA.md îți oferă zece motive ca să iei mâine, 24 iunie, prânzul la pachet și cea mai frumoasă ie, și să vii, la ora 12:00, în Parcul Catedralei.

1. Manifest pentru IE

E un Flashmob, însă într-un fel pe care îl practicau fetele din cele mai vechi timpuri în această zi, în preajma Sânzienelor: se adunau să cânte și să împletească din flori de levănțica și spice de grâu coronițe. Nu e un eveniment comercial, e mai degrabă unul de suflet și de comunitate, de inspirație și de revenire la rădăcini.

Publicitate

2. Prânzim împreună

Ne aducem mâncărica la pachet, aducem prăjituri sau fructe și luăm prânzul pe iarbă, așa cum o făceau în trecut bunicile noastre, așa ca niște adevărate Sânziene!

3. Socializăm despre tradiții, Creații și lucrul manual

Ospățul e motiv de reîntâlnire, de multă comunicare, de un picnic cu prietenele, colegele, cu familia sau cu picii. La eveniment vin și multe creatoare de ie, interprete de muzică populară care știu să valorifice și să tălmăcească Ia tradițională românească.

4. Pornim o IE

Membrele grupurilor „Sezătoare Basarabia”, care ni s-au alăturat și în anii precedenți; a grupului „MăiestrIA”, concurs la care am fost și parteneri media, vor fi la eveniment pentru a ne molipsi de cusut ie. Dacă vrei să începi să coși propria IE și nu știi de la ce să pornești - Acu-i Acu!

5. Ne hidratăm cu OM

Duminică se anunță a fi vreme bună și răcoroasă, perfectă pentru flash-mobul de amiază. Ne vom hidrata cu apa OM, iar copiii vor primi câte o sticluță OM Kids cu design nou, cu cioc, foarte comode pentru participanții mici.

6. În premieră:La Ospățul Sânzienelor vom avea o prezentare de modă ca la carte! Micile modele de la Agenția Mone Models vin cu o defilare de ii, rochițe și cămăși tradiționale, brodate de Tihu’s Embroidery Studio. Abia așteptăm să le admirăm!

7. Împletim coronițe, achiziționăm… iar primele 10 fete venite primesc o coroniță cadou din partea meșteriței handmade Elena Căpățână. Ea ne-a promis să aducă și coronițe din levănțică sau flori de câmp. Iar dacă voi veniți cu florile la eveniment, Elena vă va ghida cum să vă împletiți singure o coroniță!

8. Copiii au parte de jocuri educative

Cei de la EduJoc vin cu mai multe jucării educative din lemn pentru ca picii care vin la ospăț să aibă ocupație.

9. Facem poze frumoase în IE

An de an sânzienele vin cu ii superbe, procurate, moștenite sau create chiar de mâinile lor. Cele mai frumoase și sclipitoare fotografii vor fi imortalizate de fotografii prezenți la eveniment.

10. Descoperim tradiții, valori, obiceiuri, comori, tezaurul buneilor

Ospățul Sânzienelor este legătura dintre trecut și viitor. Ornamentele de pe ii, cămășile cu istorie vin să le transmită urmașilor ce frumusețe are acest neam. O ai și tu acasă, în garderobă? Puneți IA și Vino la șezătoarea noastră!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal