Serviciile Primăriei nu s-au întrunit în ședință. Codreanu: „Nu vrem ca instituția să fie implicată în speculații politice”

Serviciile Primăriei nu s-au întrunit în ședință. Codreanu: „Nu vrem ca instituția să fie implicată în speculații politice”

Deși în fiecare luni are loc ședința operativă a serviciilor Primăriei, astăzi ziua a început fără tradiționala reuniune. Contactat de AGORA, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, ne-a spus că ședința nu a fost organizată „pentru a nu implica Primăria în speculații politice”. 

„Vineri, toate serviciile Primăriei și Preturile au fost adunate la o discuție pentru a ne pregăti pentru ploi și lucrul pentru sâmbătă și duminică. Astăzi nu am făcut ședința ca să nu fie implicată Primăria în anumite speculații politice, fiindcă situația e confuză, situație pe care o resimt atât angajații Primăriei, cât și serviciile Primăriei. Serviciile Primăriei nu trebuie să fie în mijlocul speculațiilor, ele trebuie să lucreze și să aibă grijă că orașul se curăță, crengile nu cad, apa curge, canalizările se curăță”, a declarat primarul interimar.

Întrebat despre situația creată din cauza invalidării rezultatelor alegerilor, Ruslan Codreanu a menționat că-și menține poziția și crede că „primarul ales trebuie să vină la lucru”. „Situația este incertă și toate protestele astea în fața Primăriei. Pe de o parte le înțeleg și le susțin, dar niște servicii ale Primăriei pot să se lase pe o ureche și tot așteaptă să fie deznodământul”, a adăugat acesta.

Cât despre declarația de la ultima ședință operativă, în care a spus că nu mai vrea să rămână la Primărie, Ruslan Codreanu a spus că aceasta rămâne valabilă, „cu toate că atunci nu știa cum vor derula lucrurile”. „Când m-am întâlnit cu domnul Năstase, am avut o discuție de vreo două ore și i-am spus despre planurile mele, dar am zis că așteptăm ca dânsul să vină și să avem o discuție mai consistentă. Ultima discuție a fost, dacă nu greșesc, înainte cu o zi de decizia primei instanțe”, a menționat primarul interimar.

La data de 19 iunie, prin hotărârea judecătoarei Rodica Berdilo, nu s-a confirmat legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general. Principalul argument l-a constituit postările de pe Facebook ale lui Andrei Năstase, prin care a îndemnat cetățenii să iasă la vot și faptul că acestea au adunat mai multe vizualizări decât diferența de voturi dintre cei doi candidați la funcția de primar. Ulterior, Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe, menționând că „nimeni nu este în drept să exercite presiuni asupra alegătorului cu scopul de a-l sili să participe sau să nu participe la alegeri”.

Astăzi, Curtea Supremă de Justiție urmează să examineze recursul depus de Andrei Năstase și să decidă soarta alegerilor locale noi.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal