Messi a rupt tăcerea după scandalurile din jurul naționalei Argentinei. Ce a spus despre posibilitatea retragerii

Messi a rupt tăcerea după scandalurile din jurul naționalei Argentinei. Ce a spus despre posibilitatea retragerii

Lionel Messi a pus capăt tuturor speculaţiilor chiar de ziua lui de 31 de ani. A lăsat de înţeles că şi-ar continua cariera la naţionala Argentinei, nedorind să renunţe la visul său de a fi campion mondial, scrie prosport.ro. Argentina nu se află într-o situaţie foarte bună după primele două meciuri ale grupei. Cu o înfrângere umilitoare împotriva Croaţiei, 3-0, şi un egal cu Islanda, 1-1, ultimul meci cu Nigeria este decisiv pentru soarta sud-americanilor. Dacă Nigeria nu ar fi reuşit să înfrângă Islanda, acum echipa lui Messi ar fi trebuit să îşi facă bagajele.

Meciul cu Nigeria se va juca marţi la ora 21:00 ora locală, pe stadionul din ST Petersburg, unde nu există alt gând în afara victoriei. În presa din Buenos Aires s-a speculat pe seama faptului că aproximativ 10 jucători s-ar putea retrage de la naţională după turneul din Rusia, inclusiv Messi. O va întâlni aproape sigur pe Franţa în caz că ar reuşi să se califice în optimi, dar judecând după prestaţia extrem de slabă a argentinienilor nu ar avea şanse prea mari să treacă de europeni.

„Am visat mereu să ridic trofeul Cupei Mondiale deasupra capului. Sunt atât de curios ce emoţie aş simţi în astfel de momente. De multe ori stau şi mă gândesc doar la acest lucru. Îmi imaginez cum i-am face fericiţi pe milioanele de argentinieni care iubesc fotbalul. Nu putem renunta la acest vis”, a spus Messi, potrivit Daily Mail. „Înseamnă foarte mult deoarece pentru Argentina, Cupa Mondială este specială - la fel şi pentru mine”, a adăugat acesta în Mirror.

Publicitate

În cazul în care Messi & co nu ar reuşi să ridice trofeul CM 2018 Rusia, ar putea avea ultima şansă la Campionatul Mondial din Qatar 2022, unde Lionel ar avea vârstă de 35 de ani. „Am câştigat toate trofeele posibile, dar rămân ambiţios până la final. Nu vreau să mă retrag din fotbal fără să devin campion mondial pentru ţara mea”, mai spune acesta.

La 31 de ani, Messi a reuşit să înscrie de 103 ori în 10,632 minute în fotbalul european, marcând un gol la aproximativ 103 minute şi 13 secunde. În prezent, acesta este cel mai valoros jucător de fotbal din lume, conform transfermarkt, cotat la 180 de milioane euro. A plecat din Argentina în anul 2000 pentru a juca la echipa de tineret a Barcelonei, iar la echipa mare în La Liga a debutat în anul 2005.

Site-ul UEFA a postat un articol în care felicită prestaţia lui Messi de-a lungul carierei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal