VIDEO. „Brad Pitt de Moldova”, despre cum a ajuns să promoveze Republica Moldova: E interesant ce îți oferă viaţa

VIDEO. „Brad Pitt de Moldova”, despre cum a ajuns să promoveze Republica Moldova: E interesant ce îți oferă viaţa

Un clip de promovare a Republicii Moldova a clasat ţara în topul celor mai râvnite destinaţii din 2018. Imaginile au ajuns în atenţia tuturor și datorită personajului principal, care seamănă destul de mult cu Brad Pitt. Cum a ajuns un om de afaceri olandez să intre în rolul unui actor? Cei de la digi24.ro au realizat un reportaj cu protagonistul spotului.

La finalul anului 2017, un clip de promovare a Republicii Moldova stârnea controverse în online. Starul internaţional Brad Pitt părea a fi era protagonistul spotului. În realitate, actorul nu este actor, ci grafician. Nu este Brad Pitt, ci Roland Huisman, din Olanda.

<iframe src="https://www.digi24.ro/embed/stiri/externe/moldova/sosia-lui-brad-pitt-promoveaza-republica-moldova-952492?video=0&width=570&height=320" allowfullscreen marginwidth="0" marginheight="0" align="top" scrolling="No" frameborder="0" hspace="0" vspace="0" width="570" height="320" ></iframe>

Publicitate

Roland Huisman: Din când în când, apărea cineva care îmi spune că semăn cu Brad Pitt, dar în momentul în care am început să îmbătrânesc s-au cam oprit. Când am ajuns în Moldova, totul a început de la o singură persoană care mi-a spus că arăt ca Brad Pitt. Iar acum sunt un fel de ambasador al Moldovei. Este interesant ce îţi oferă viaţa.

Roland Huisman a fost de mai multe ori la Chişinău, cu diverse proiecte. Eugen Boico a fost cel care l-a remarcat într-o cafenea şi i-a propus să facă parte din proiectul de promovare a Republicii Moldova.

Roland Huisman: Este interesant să ţi se ceară să filmezi pentru o reclamă, eu de obicei nu fac astfel de lucruri, deci bineînţeles că am acceptat.

Olandezul a fost invitat de curând la Cluj, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în calitate de ambasador al vinurilor basarabene.

Roland Huisman: În primul rând, prietenii mei apropiaţi nu cred că arăt ca Brad Pitt. Adică te duci la muncă zi de zi şi la un moment dat apari într-o reclamă şi apoi te aflii aici, cunoşti toţi aceşti oameni drăguţi, este o călătorie nebunească.

Brad Pitt de Moldova, cum a fost poreclit, a adus ţara în top 10 destinaţii 2018. Clasamentul a fost votat de National Geographic, Lonely Planet şi New York Post. Cu un buget de 10.000 de euro, echipa de filmare a reuşit să pună la cale un proiect inteligent.

Roland Huisman: Mi s-a părut că este o poveste amuzantă şi chiar reuşeşte să arate spiritul Moldovei, ospitalitatea şi se pare că există mulţi oameni care se pierd prin Moldova sau care plănuiesc să stea acolo doar o zi şi rămân pentru o lună întreagă. Tocmai pentru că este mai bine decât s-ar fi aşteptat ei.

Roland Huisman: Mămăliga este ceva ce mi-a rămas în minte şi am mai mâncat ceva ce mi-a plăcut: fasole. Şi am făcut şi sarmale.

Deşi vizitase şi înainte Republica Moldova, Roland a fost surpins de ospitalitatea oamenilor. Iar experienţa i s-a părut foarte distractivă.

Roland Huisman: Lucrul care m-a amuzat cel mai mult a fost faptul că şoferul meu, care este actor profesionist în Moldova, nu vorbeşte deloc engleza. Niciun cuvânt. Deci tot ce trebuia să spună în limba engleză a fost scris pe foaie şi el trebuia citească şi să exerseze: oh, aici eşti! Te-am căutat peste tot!

Chiar dacă nu ştia prea multe lucruri despre Europa De Est, Roland Huisman contribuie astăzi la promovarea Moldovei în lume, notează sursa citată. Şi speră ca, în viitor, turismul să fie o ramură importantă a ţării care l-a primit atât de călduros.

Roland Huisman: Dacă îţi doreşti să construieşti o industrie a turismului, trebuie neapărat să faci astfel de campanii şi înţeleg perfect de ce Moldova încearcă să facă asta.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal