UPDATE 19:30 Vasile Năstase, fruntaș PPDA: „Trebuie să declanșăm articolul 2 din Constituție, care va permite conducerea țării în mod direct de către popor, așa cum au făcut armenii, georgienii și lumea liberă, curajoasă și demnă. Noi nu ne temem de bandiți. Plahotniuc, poți să tragi cu tancurile-n mine, eu de tine niciodată nu mă voi teme. Sunt mai puternic decât tine pentru că sunt un om demn, iar tu ești ultima canalie din univers”.

UPDATE 17:32 Cererea de recuzare a judecătorilor nu a fost acceptată. Anunțul a fost făcut de către Andrei Năstase.

UPDATE 16:14 Circulația rutieră a fost deblocată. Manifestanții au revenit în fața Curții Supreme de Justiție.

UPDATE 16:05 Manifestanții au oprit circulația rutieră din zonă. Este vorba despre bulevardul Grigore Vieru, care a fost blocat pe ambele sensuri de circulație. „Facem o coloană și mergem pe cele patru treceri de pietoni pentru a opri circulația pentru 15-20 de minute”, a spus liderul PAS, Maia Sandu.

UPDATE 15:50 Liderul PPDA și presa a fost întâmpinată de un cordon de polițiști în interiorul clădirii. Între timp, Andrei Năstase a cerut totuși recuzarea judecătorilor

Mai mulți manifestanți au venit astăzi la Curtea Supremă de Justiție pentru a cere validarea rezultatelor alegerilor locale noi. Potrivit liderului PPDA, în spatele instituției ar fi fost dislocați zeci de polițiști, iar în interior ar fi prezenți și pompierii. 

Nu am venit aici pentru a vandaliza această instituție. În spatele acestei instituții sunt mii de polițiști, în interior sunt pompieri. Pentru ce? Să nu le dăm satisfacție acestor criminali, ei ar vrea ca unul din dvs să-l împingă pe altul, pe cei de la Publika, ca toată ziua să spună ce suntem de răi. Nu avem dreptul să facem greșeli. Toată Europa ne invidiază. O lume întreagă ne invidiază. După noi în PMAN nu a rămas un muc de țigară, un pahar de apă. Avem țară, avem oameni, avem caracter”, a spus Andrei Năstase. 

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!