În prima parte a primei reprize, saudiţii au reuşit să o anihileze pe vedeta partidei, Mohamed Salah, şi au arătat cea mai bună formă de la acest Campionat Mondial. Au atacat poarta africanilor încă din primele minute, însă fără noroc. Salem Aldawsari a încercat să spargă gheaţa şi să marcheze primul gol la Mondial, dar şutul lui s-a dus mult peste poarta apărată de Essam El Hadary. Revanşa egiptenilor a venit în minutul 22 când Salah a demonstrat încă o dată de ce este cotat de site-ul transfermarkt.com la 150 de milioane de euro. Atacantul în vârstă de 26 de ani a deschis scorul printr-un gol superb. De la 14 metri, jucătorul lui Liverpool a primit o centrare din jumătatea de teren egipteană şi l-a executat pe portarul Yasser Al Mosailem cu o scăriţă. Două minute mai târziu, acelaşi Salah a fost la un pas de a dubla avantajul africanilor, însă şutul său s-a dus pe lângă poartă. Tot Salah i-a oferit o pasă excelentă coechipierului său Trezeguet, însă acesta din urmă a şutat peste poartă. Saudiţii au mutat privirile la poarta egiptenilor. În minutul 41 au primit un penalty în urma unui henţ în careu. Dar Essam El Hadary, portarul Egiptului care, la 45 de ani şi 116 zile a devenit cel mai în vârstă jucător din istoria Cupei Mondiale, a apărat lovitura de la 11 metri executată de Fahad Al Muwallad. Emoţiile nu s-au terminat pentru egipteni. Sauditul Fahad, jucătorul care a ratat penalty-ul, a căzut în careu la contactul cu Ali Gabr, iar Arabia Saudită a primit un al doilea penalty în decurs de câteva minute. Al Faraj a refăcut echilibrul pe tabelă. A transformat lovitura de la punctul cu var, a dus scorul la 1-1 şi va rămâne în istorie, marcând pentru prima oară în al şaselea minut de prelungire al primei reprize.

Prima ocazie importantă din repriza a doua a venit în minutul 57, când Trezeguet a vrut să uite ratările din prima repriză, însă lovitura sa cu capul s-a dus peste poarta saudiţilor. Salah a încercat şi el să marcheze din nou în poarta apărată de Yasser Al Mosailem, dar apărarea Arabiei Saudite nu i-a permis atacantului să se desfăşoare. Portarul egiptenilor, El Hadary, s-a făcut din nou remarcat după ce a blocat excelent o lovitură cu capul a lui Hussein Al Moghawi. Ultimele secunde ale partidei au venit ca un duş rece pentru Salah şi egipteni. Salem Aldawsari a înscris în poarta lui El Hadary şi Arabia Saudită a plecat cu capul sus de la Campionatul Mondial. A câştigat primul meci şi ocupă locul 3 în grupa A, urmată de Egipt, cu zero puncte.

Vezi aici golurile partidei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!