„Eu respect libertatea omului, că de altfel aș atenta la darul lui Dumnezeu - libertatea. Dar mereu chem oamenii la Hristos. Căci cunoscându-l pe Hristos, viața omului se transformă, capătă sens, capătă valoare, capătă perspectivă. Și ea se schimbă nu cum vreau eu sau acel om, ci cum vrea Hristos. Aici lucrează doar Hristos, eu sunt doar îndrumător, un GPS, un ghid”, a spus preotul.

El a subliniat că i s-au mărturisit mai multe persoane din comunitatea LGBT.

„Ei știau că au nevoie să fie auziți, nu să fie umiliți, discriminați, stigmatizați. Ei vor să fie tratați cu dragoste și cu respect. Unde credeți că dispar ei după marșurile LGBT? Vă spun eu: ei nu dispar. Ei trăiesc printre noi, zilnic, stau cot la cot cu noi. Circulă cu același autobuz, ne servesc la masă în localuri, stau în instituții de stat, dar noi nu-i vedem. Dar noi nu putem să-i deosebim. Pentru că se îmbracă ca noi, vorbesc ca noi. Unii dintre ei cântă în coruri bisericești, ajută preoții în altar, și noi nu ne dăm seama de asta. Și nimeni nu știe despre asta. Pentru că vor fi arătați cu degetul, condamnați, tratați diferit. Societatea noastră trăiește încă cu concepte medievale”, mai spune Melinti.

Citește și: Preotul Maxim Melinti se pocăiește pentru că nu a putut „iubi mai mult”. „Nu a avut loc o judecată bisericească...

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!