Diferențele dintre Germania campioană mondială în 2014 şi cea de acum: Observațiile lui Jamie Carragher

Diferențele dintre Germania campioană mondială în 2014 şi cea de acum: Observațiile lui Jamie Carragher

Jamie Carragher, fundaşul legendar al lui Liverpool, a analizat în detaliu eliminarea Germaniei de la Cupa Mondială. Englezul a vorbit despre modul în care echipa s-a schimbat în ultimii patru ani, dar şi despre faptul că eşecul era cumva unul anunţat, deşi cei mai mulţi specialişti vedeau Mannschaftul una dintre marile favorite.

Formaţia lui Low a reuşit azi o contra-performanţă istorică, terminând ultima în grupa F, după eşecul contra Coreei de Sud, scor 0-2. Din 1938, Germania trecuse de fiecare dată de grupe la Cupa Mondială, excepţie făcând ediţia din 1950, când nu a participat, fiind interzisă după al Doilea Război Mondial.

Editorialist pentru The Telegraph, Jamie Carragher, omul care a cucerit Liga Campionilor cu Liverpool, a vorbit despre modul în care s-a prezentat Mannschaftul la turneul final, relatează digisport.ro.

Publicitate

„Am fost martori la trei meciuri slabe ale nemţilor, care ne-au demonstrat că e nevoie de o reconstrucţie. Tactic, nu am văzut niciodată o echipă atât de experimentată care să arate atât de vulnerabil. S-au făcut erori uriaşe în mod constant, mai ales în apărare”, scrie fosta legendă a „cormoranilor”.

Mulţi dintre jucătorii prezenţi în Rusia au pus umărul în urmă cu patru ani la succesul istoric din Brazilia. Totuşi, retragerile unor jucători cheie şi strategia lui Low, care nu a înţeles că înlocuitorii nu sunt la nivelul celor care au adus Cupa Mondială la Berlin, au dus la un fiasco de nedescris. Nu întâmplător, nemţii au luat goluri în fiecare dintre meciuri şi doar şansa a făcut ca adversarii să nu marcheze de mai multe ori, judecând după ocaziile avute.

„Sunt trei diferenţe mari între Germania care a câştigat Mondialul în 2014 şi cea de acum: Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger și Miroslav Klose. Acum patru ani, nemţii au fost capabili să îşi domine adversarii prin calitate şi energie, lucruri care le-au lipsit acum. Klose asigura dominaţia aeriană şi transforma cu o rată impresionantă în gol ocaziile create. Schweinsteiger stătea în faţa defensivei şi închidea orice contra-atac, oferind siguranţă. Lahm era liderul din teren, cel care îi organiza pe toţi. Germania a încercat să joace acelaşi lucru şi în Rusia, dar lipsa unor astfel de jucători a transformat totul într-o catastrofă. Semnale că se va ajunge aici au fost încă din primul meci, când Mexic a scăpat nestingherită pe contra-atac. Germania s-a sinucis cu tactica aleasă. A crezut că va intra în fiecare meci şi îl va câştiga, deoarece deţine post cu post jucători mai valoroşi decât rivali”, mai opiniază editorialistul britanic.

În ultimul an, Germania a avut probleme în partidele de pregătire, însă mulţi au pus acest aspect pe seama faptului că nemţii au avut adversari de calibru. În plus, odată cu apropierea turneului final, era de aşteptat să se cristalizeze o formulă puternică, în stare să ajungă departe în turneu.

„Ceea ce este şocant e că puţini dintre noi anticipau un asemenea dezastru. Au fost câteva discuţii despre rezultatele neconcludente din amicale, dar te aşteptai ca o echipă cu un asemenea background şi cu o asemenea experienţă să arate altfel. Mai ales că la Cupa Confederaţiilor de anul trecut s-a impus, cu mulţi jucători tineri”, a mai spus Carragher, care apoi a vorbit despre necesitatea unei reconstrucţii la naţionala lui Low: „Hummels, Boateng, Thomas Muller, Toni Kroos şi Mesut Ozil nu sunt bătâni, dar acest Mondial ar putea fi ultimul pentru ei. Circumstanţele ar putea dicta o reconstrucţie din temelii, mai ales că există o serie de alţi jucători tineri cu un talent enorm. Mai ales Ozil e în pericol să îşi piardă locul la naţională, judecând după forma arătată în ultimul an”.

Fanii englezi au sărbătorit ca o mare victorie eliminarea nemţilor, notează sursa citată. Rivalitatea dintre cele două ţări e imensă, iar fostul fundaş al lui Liverpool a vorbit despre modul în care plecarea acasă a lui Neuer&Co poate fi un boost de moral important pentru echipa lui Southgate.

„Din punctul de vedere al Angliei, eliminarea Germaniei e fără îndoială o veste bună. Am scăpat de o echipă puternică, un adevărat nemesis istoric pentru noi. Acest lucru nu poate decât să aducă şi mai multă încredere în echipa lui Gareth Southgate”, a concluzionat Carragher.

...

Cvatruplă campioană mondială, Germania era o prezenţă obişnuită în fazele eliminatorii la Mondial.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal