Rezolvarea ipotezei a fost publicată pentru prima dată în revista de specialitate arXiv, ca la scurt timp să poată fi legată de domenii precum calculul cuantic, teoria și criptarea numerelor, care formează baza pentru securitatea cibernetică.

Ipoteza a fost prezentată pentru prima dată în 1908 de către topologul finlandez Ernst Leonard Lindelöf și este o presupunere despre rata de creștere a funcției zeta Riemann. Aceasta este la rândul său strâns legată de una dintre cele mai renumite probleme nerezolvate legate de numerele prime, ipoteza Riemann, nerezolvată de 150 de ani. Iar pentru că ipoteza Lindelöf implică majoritatea afirmațiilor Riemann, rezolvarea ei este o mare descoperire în domeniul matematicii.
Matematicianul Fokas a primit premiul Naylor, același premiu care a fost acordat de către Societatea Matematică din Londra lui Stephen Hawking. De asemenea, este membru cu drepturi depline al Academiei din Atena. „Metoda lui Fokas” pentru rezolvarea ecuațiilor diferențiale parțiale a înlocuit complet metodele de transformare descoperite în secolul al XVIII-lea și folosite de peste 250 de ani.
Traducere de Capitolina Turculeț, stagiară
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.