„Vă așteptăm acasă”. Thailandezii nu-și pierd speranța că cei 12 copii dispăruți într-o peșteră vor fi salvați

„Vă așteptăm acasă”. Thailandezii nu-și pierd speranța că cei 12 copii dispăruți într-o peșteră vor fi salvați

Thailandezii nu-și pierd speranța de a-i găsi în viață pe cei doisprezece jucători de fotbal și antrenorul lor dispăruți sâmbăta trecută într-o peșteră din provincia Chiang Rai, informează BBC. Căutările se desfășoară cu particparea scufundătorilor profesioniști, a salvatorilor și militarilor. 

Jucătorii dispăruți sunt copiii cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, însoțiți de antrenorul lor în vârsta de 25 de ani.

Sâmbăta trecută, ei au inițiat o călătorie într-o peșteră, unde au rămas blocați din cauza viiturilor provocate de ploile intense.

Publicitate

Căutările se desfășoară cu participarea scufundătorilor profesioniști, a salvatorilor și a militarilor. Participanții încearcă să găsească o intrare alternativă în acea peșteră, întrucât accesul principal a fost inundat.

Lucrările se complică din cauza faptului că nivelul apei crește încontinuu, scrie BBC.

Nu se cunoaște unde anume au fost blocați copiii, însă, recent, urmele de pași au fost descoperite în interiorul complexului de peșteri, reaprinzând speranțele că copiii sunt vii.

Thailandezii au postat sute de mesaje pline de nădejde pe rețelele de socializare, folosind hashtagul „necunoscuții pe care vrem să-i întâlnim cel mai mult”.

...

„Vă aștept pe toți acasă. Ieșiți afară, toată lumea vă așteaptă”, a scris un utilizator.

...

„Aștept cu nerăbdare cuvintele, „Căutările s-au terminat”, toate 13 vieți sunt în siguranță”, a scris un alt utilizator.

...

Alți utilizatori au postat desene cu copiii călătorind pe spatele unui mistreț, simbolul oficial al echipei de fotbal din care aceștia fac parte.

...

Într-o altă imagine copiii apar așezați în cerc, purtând tricourile echipei lor. Imaginea este însoțită de fraza: „Ne vedem în curând”.

...

„De multe ori am pierdut speranța în cetățenii acestei țări, însă astăzi e diferit. Acest incident mă face să cred că în țara asta mai există speranță. Oamenii au lăsat în urmă prejudicățile și s-au unit în rugăciune pentru salvarea copiilor. Sper că sunteți în siguranță băieți”, a scris un utilizator, citat de BBC.

De notat că sezonul ploilor în Thailanda începe în iunie și durează până în luna octombrie. Deseori apa pătrunde în peșteri unde nivelul acesteia poate ajunge la 5 metri.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal