VIDEO. „Am intrat în lupta cu mafia transfrontalieră”. Acuzații de contrabandă de țigări cu ramificații la cel mai înalt nivel

VIDEO. „Am intrat în lupta cu mafia transfrontalieră”. Acuzații de contrabandă de țigări cu ramificații la cel mai înalt nivel

Un posibil caz de contrabandă de țigări cu ramificații la cel mai înalt nivel al statului Republica Moldova a zguduit opinia publică de pe ambele maluri ale Prutului. Un om care s-a prezentat ca fiind angajat al Poliției de Frontieră a publicat informații conform cărora, în noaptea din 2 spre 3 iunie, două camioane militare „umplute burduf cu țigări” au trecut frontiera către malul românesc al Prutului, cu aprobarea oficialilor de rang înalt. 

Polițistul în cauză se declară drept martor a ceea ce pare a fi cel mai mare caz de contrabandă de țigări din istoria recentă a Republicii Moldova.

„Am muncit 20 de ani la Poliția de Frontieră, iar acum am intrat în lupta cu mafia transfrontalieră care se ocupă de contrabanda de țigări”, spune acesta.

Publicitate

Conform celor spuse de către polițistul de frontieră Gheorghe Petic, în noaptea spre 3 iunie, două camioane militare cu 285 000 de pachete de țigări în valoarea totală de șase milioane de lei moldovenești au trecut frontiera cu România. Informațiile au fost confirmate și de ziariștii de investigație de la revista Justițiarul.

Potrivit ambelor surse, partea respectivă a frontierei a fost lăsată fără supraveghere timp de șapte ore, pentru a permite trecerea camioanelor încărcate cu țigări de contrabandă. Prin urmare, actul nu putea fi comis fără o încuviințare din partea celor mai înalți demnitari ai Poliției de Frontieră, susțin sursele menționate.

Atât în filmulețul postat, cât și în articolele de investigație, întitulate „Mafia transfrontalieră - contrabanda cu țigări din Republica Moldova, frăția hoților cu vardiștii”, se menționează diverse nume, începând de la comisarul român Dumitru Leonardo Melinte și terminând cu înalți demnitari din cadrul Partidului Democrat din Moldova.

Polițistul care a postat filmulețul spune că are mai multe probe care confirmă acuzațiile de contrabandă, în special, materialele video, care, potrivit sursei, urmează a fi transmise autorităților internaționale Frontex și OLAF, dar și misiunii EUBAM.

„Serviciul protecţie internă şi anticorupţie a MAI informează că a luat act de declaraţiile făcute pe Facebook, de către unul din activiştii politici, care a reclamat un caz de contrabandă la Ungheni, cu posibila implicare a unor angajaţi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră”, scrie într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului de Interne.

În scopul examinării obiective şi echidistante a tuturor circumstanţelor producerii cazului, de către Serviciul protecţie internă şi anticorupţie, a fost iniţiată o anchetă de serviciu şi va reveni cu detalii după finisarea acesteia.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal