„Îmi dau demisia și îmi asum responsabilitatea pentru tot ce s-a întâmplat. Chiar dacă au fost vremuri și mai grele, nu a fost atât de dure. Îmi cer  scuze sincere de la părinți. Sunt și eu  tată a trei copii și înțeleg ce ați simțit. Vă rog să mă iertați dacă asta este posibil”, a scris Filipov pe Facebook.

La 29 iunie Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat rezultatele examinării cazului de intoxicație a copiilor din tabăra „Ciaica”. Un grup de lucru a stabilit circumstanțele care au determinat apariția cazurilor de intoxicație la copii.

În urma cercetării s-a stabilit că deschiderea taberei de odihnă a fost făcută cu mai multe încălcări. Zona de odihnă pentru copii nu avea  autorizație sanitară, personalul a fost angajat în câmpul muncii fără examenul medical, iar  proceselul tehnologic la prelucrarea preliminară și prepararea bucatelor nu a fost respectat.

Săptămâna trecută  29 de copii au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat la tabăra în care se odihneau.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!