În complicitate cu două persoane juridice, învinuiții au comis, în perioada anilor 2011-2016, delapidări în proporții mari, care depășesc în total suma de 8 000 000 lei, precum și neglijență în serviciu la casarea neîntemeiată în contabilitate a materialelor în lipsa documentelor confirmative, efectuând și falsuri în acte publice ce țin de redarea în contabilitate a caracterului legal al mijloacelor bănești sustrase.

În scopul recuperării prejudiciului cauzat prin infracțiunile comise de către învinuiți, au fost aplicate măsuri asiguratorii fiind puse sub sechestru bunuri mobile și imobile, precum și mijloace de transport ale învinuiților în sumă totală de peste 4 500 000 lei, informează Procuratura Anticorupție. 

În cazul în care aceștia vor fi recunoscuți vinovați de comiterea infracțiunilor imputate, ei riscă pedepse, în funcție de gravitatea faptelor comise, ce variază de la 2 până la 12 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite posturi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!