Un tânăr a decedat după ce a fost bătut într-un local din Cantemir de trei bărbați. Doi se află încă în libertate

Un tânăr a decedat după ce a fost bătut într-un local din Cantemir de trei bărbați. Doi se află încă în libertate

Un tânăr de 27 de ani a decedat aseară la spital după ce, pe 24 iunie, a fost bătut într-un local din orașul Cantemir. Rudele victimei spun că el ajunsese în comă, însă medicii nu i-ar fi acordat asistența necesară. Mai mult, apropiații bărbatului spun că unul dintre agresori ar fi fost fecior de polițist. Oamenii legii, la rândul lor, anunță că l-au prins pe unul dintre cei trei agresori, însă ceilalți doi sunt dați în căutare.  

CE SPUNE POLIȚIA

Poliția anunță că pe marginea cazului a fost inițiată o cauză penală pentru huliganism, dar și pentru vătămare intenționată soldată cu decesul persoanei.

Publicitate

„În urma măsurilor întreprinse, poliția a stabilit că tânărul a fost agresat fizic într-un local din orașul Cantemir, de către un grup de persoane. Aceștea, s-au dovedit a fi trei locuitori ai raionului Cantemir, cu vârsta cuprinsă între 18 și 23 de ani. La moment, poliția a reținut unul dintre agresori, acestuia fiind eliberat un mandat de arest. Ceilalți doi suspecți se eschivează de la organul de urmărire penală și urmează să fie anunțați în căutare”, anunță oamenii legii printr-un comunicat. Dacă li se va dovedi vinovăția, suspecții riscă închisoare de la 12 la 15 ani.

CE SPUN RUDELE

Pe rețelele de socializare apăruse o scrisoare a apropiaților bărbatului, când acesta încă se afla în viață. Rudele scriau că starea sa din start a fost calificată drept gravă, iar medicii nu i-au dat șanse la viață.

„În opinia noastră și a fratelui, în Cantemir nu sunt toate aparatele necesare pentru a monitoriza și trata astfel de pacienți. Lui i-a fost făcut doar o radiografie după care ni s-a spus că toate oasele sunt întregi. De aia eu și cu fratele dorim să îl transportăm la Chișinău unde se poate de făcut o tomografie sau altceva necesar în afară de radiografie, dar medicii refuză să îl transporte, spunînd că nu e transportabil”, scriau apropiații victimei acum două zile. Ei afirmau că erau gata să acopere cheltuielile și transportul la Chișinău, însă doctorii nu le-au permis acest lucru.

CE SPUNE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII Solicitați de AGORA, responsabilii de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale spun că pacientul se afla în stare „foarte gravă și era netransportabil”. „Acestuia i s-a acordat toată asistenta medicală corespunzătoare. În acest sens, un grup de specialiști, anesteziologi, reumatologi, neurochirurgi, de la Institutul de Medicină Urgentă și Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, s-au deplasat 3 zile la spitalul raional Cantemir pentru a dirija tratamentul pacientului”, comunică ministerul, însă în pofida eforturilor medicilor tânărul nu a putut fi salvat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal