„Poliția a fost la datorie, ieri, la toate locațiile unde au solicitat organizatorii protestului, în număr suficient pentru menținerea și asigurarea ordinii publice”, a declarat pentru ZdG, Diana Sochircă, ofițer de presă la IGP, precizând că nu poate comenta un punct de dislocație în particular: „nu comentăm locațiile”.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDM, neagă că partidul ar fi solicitat intervenția forțelor de ordine.

„Nu a fost nimic special făcut. Dar, cred eu, nu este de mirare și este o practică recunoscută în toate statele și în R. Moldova, atunci când forțele de ordine își fac calcule și înțeleg foarte bine care este procedura pentru a menține ordinea publică, atunci, oricare oficiu, fie este privat, fie public, trebuie protejat, de aceea n-a fost făcut nimic special. În rest, Ministerul de Interne și-a făcut serviciul după cum consideră de cuviință”, a declarat Vitalie Gamurari întrebat dacă partidul a solicitat intervenția forțelor de ordine.

Întrebat dacă PDM a fost anunțat de polițiști despre faptul că în perimetrul respectiv urmează a fi dislocate forțe de ordine, reprezentantul PDM a declarat că nu cunoaște.

Citește și: FOTO, VIDEO. Câte cordoane de polițiști păzeau sediul PD în timpul protestelor de duminică