În perioada 3-16 iulie la Bursa de Valori a Moldovei (BVM), pot fi tranzacţionate 3.173.751 de acțiuni ordinare nominative de clasa I, emise de Moldindconbank, a doua ca mărime bancă din Moldova, informează Mold-Street. Pachetul unic reprezintă o cotă de 63,89% din capitalul social al băncii.

Prețul inițial de vânzare constituie 239,50 de lei per acțiune, respectiv valoarea totală trece de 760 milioane lei (45,25 milioane de dolari sau 38,2 milioane de euro). Prețul pare unul atractiv, scrie sursa, în condițiile în care, la începutul acestui an, pentru un pachet de doar 39,3% a Victoriabank, Banca Transilvania din România a plătit aproape 800 milioane lei.

Moldindconbank a publicat anterior și un Memorandum Investițional cu o scurtă prezentare a evoluției, situației și performanțelor instituției, precizează Mold-Street.

De menționat că Moldindconbank este lider al pieței cardurilor de plată și lider pe piața serviciilor de remiteri de bani de către persoanele fizice. Cota băncii din totalul cardurilor aflate în circulație la 31 decembrie 2017 a constituit 36,7%.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!