„Trebuia să treacă anul ca să fie acceptat subiectul de cei de la guvernare. Insistența lui Odnostalco i-a făcut să accepte pe cei care decid totul în stat să pună subiectul pe agendă. Odnostalco a avut o atitudine responsabilă, a organizat discuții, mese rotunde. Am descoperit cu stupoare că deși rata sinuciderii e în creștere, nu se întreprinde nimic pentru diminuarea ei. PD este la guvernare din 2009, iar din 2016, după ce v-ați lichidat concurenții, guvernați de unii singuri. Puteți găsi soluții pentru diminuarea suicidului. În fiecare an în Moldova se sinucid 500-600 de persoane. Motivele sunt sărăcia, lipsa unui loc de muncă, salariul mizerabil, singurătatea. Nu există nicio structură de stat care ar face ceva în modul practic”, a vorbit Maria Ciobanu.

La finalul discursului său, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și-a utilizat dreptul la replică.

„Dvs. Vă bucurați de respect și din partea mea, dar atunci când încercați să politizați un subiect atât de complex și să puneți povara unui subiect social - moartea copiilor - pe o anumită guvernare, este absolut mizerabil. Ați mințit când ați spus că biroul permanent nu a vrut să examineze acest subiect. E prima dată când domnul Odnostalco a propus, iar biroul permanent a acceptat imediat. Ați avut un comportament care nu vă face față. Ar trebui să cereți scuze colegilor”, a conchis Candu, fără a-i permite Mariei Ciobanu să ofere replică la replică.  

Umăriți mai jos întregul discurs și replica lui Candu:  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!