PD a început prin a spune că regretă că „războiul politic din țara noastră a fost exportat în Parlamentul European de către câțiva lideri politici moldoveni, care recurg la gesturi îndreptate împotriva moldovenilor, doar pentru a-și atinge scopurile meschine”.

„Rezoluția nu a trezit interesul euro-deputaților, aceasta fiind dezbătută cu sala aproape goală, din care au lipsit până și majoritatea celor, care fac parte din partidul care a inițiat-o, lucru care indică încă o dată faptul că decizia privind votul s-a luat netransparent și strict politicianist, fără a exista o dezbatere consistentă în plen. Menționăm, de asemenea, că rezoluția votată în Parlamentul European nu a întrunit un larg consens, dimpotrivă, au fost multe voci critice la adresa inițiatorilor rezoluției, precum și critici aspre și argumentate în ceea ce privește conținutul ei. S-a menționat că Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova și-au îndeplinit absolut toate angajamentele stabilite cu Uniunea Europeană, inclusiv în ceea ce privește reforma unor domenii importante, cum ar fi justiția”, scrie în postarea lui Gămurari.

Democrații spun că rezoluția dă start campaniei electoreale deja de pe acum, dar afirmă că aceasta „nu va avea efecte de ordin economic sau financiar asupra Guvernului și nici asupra cetățenilor”.

„Mîine, conducerea PDM, cea a Guvernului și a Parlamentului vor veni cu declarații oficiale mai ample, în care va fi anunțat inclusiv modul în care se va acționa mai departe”, conchide PD-ul.

Amintim că Parlamentul European a adoptat astăzi rezoluția care prevede suspendarea asistenței macrofinanciare pentru Republica Moldova. Rezoluția, care prevede suspendarea plăților prevăzute pentru asistența macrofinanciară, a fost votată de către 343 de eurodeputați.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!