În lacurile din Chișinău au fost depistate bacterii coliforme, anunță CNSP. Investigațiile de laborator mai arată că în nisipul de pe plajele zonelor de agrement sunt ouă de viermi paraziți. 

Ploile abundente din ultimele săptămâni și temperaturile caniculare reprezintă condiții propice pentru apariția bacteriilor în lacuri, afirmă experții.

„Ca rezultat al ploilor torențiale, evident că toate murdăriile de pe suprafețe s-au scurs în aceste lacuri. Lacurile nu sunt protejate, pe parcursul verii se poluează. Temperaturile favorizează dezvoltarea microorganismelor”, susține șefa de direcție la CNSP, Eudochia Tcaci, citată de postul public de televiziune. 

Centrul Național de Sănătate Publică le recomandă oamenilor să meargă la scăldat la piscinele autorizate. Scăldatul în lacuri implică riscul de apariția unor boli bacterioze, viroze și parazitoze.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!