Anca Butnariuc s-a adresat în special liderului PAS, Maia Sandu. Întrebările s-au axat pe decizia UE, prin care a fost sistată asistența macrofinanciară oferită țării noastre, dar și pe solicitările mișcării de rezistență de a valida alegerile locale noi din Chișinău. Jurnalista a întrebat ce acțiuni concrete ar putea întreprinde Guvernul sau Parlamentul pentru a valida alegerile, respectând totodată independența justiției. De menționat că vineri, în cadrul briefingului săptămânal de la partid, premierul Pavel Filip a declarat că o întrebare similară le-a adresat și europenilor care i-au solicitat să intervină și să soluționeze problema validării alegerilor. „Nimeni nu a putut să-mi spună ce ar fi trebuit concret să facă Guvernul în această situație”, a punctat atunci Filip.

Prezent la conferința de astăzi, producătorul general GMG Andrei Cojocaru, care este prezent și la briefingurile organizate de PDM, nu a adresat nicio întrebare. A filmat cu telefonul doar finalul evenimentului, atunci când conferința luase deja sfârșit.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!