A fost schimbat acoperișul, au fost instalate uși și ferestre noi, fiind totodată reparate sistemele de încălzire, de ventilare, dar și cel se apă și canalizare. De asemenea, a fost amenajat și dotat corespunzător blocul alimentar al instituției.

 

În cadrul programului, a fost construită și o centrală, care asigură cu căldură întreg gimnaziul în care se află grădinița respectivă. Anterior, autoritățile cheltuiau câte 200 de mii de lei pentru încălzirea clădirii în perioada rece a anului. Datorită centralei, în acest an factura pentru încălzire a fost de doar 50 de mii lei, se arată într-un comunicat emis presei.

În prezent, grădinița din satul Hansca are două grupe și este frecventată de 70 de copii. În total, în localitate sunt 128 de copii de vârstă preșcolară. În scurt timp, urmează a fi amenajată încă o grupă.

Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din țara noastră, autoritățile de la București au alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. De aceste fonduri au beneficiat 845 de grădiniţe din Moldova. Grantul este gestionat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!