Spre exemplu, dacă în 2017, salariul mediu al cadrelor didactice a fost de aproximativ 5.700 de lei, majorarea constituie puțin peste 450 de lei.

În urma modificărilor propuse, salariul de funcție al unui rector va spori până la 6.460 de lei, iar al unui profesor universitar - până la 4.840 lei. Cu 325 de lei se va majora salariul conferențiarilor universitari, iar cel al lectorilor va crește cu circa 300 de lei.

Vor fi indexate și salariile asistenților universitari, antrenorilor și formatorilor din învățământul superior. După același algoritm vor fi majorate salariile angajaților din învățământul general și profesional tehnic. 

Pentru efectuarea majorărilor, în anul curent, în bugetul de stat sunt prevăzute mijloace în sumă de 130 de milioane de lei.

Salariile de funcție ale cadrelor didactice și ale personalului științifico-didactic se indexează anual, la 1 septembrie, pe măsura creșterii procentuale a salariului mediu prognozat pe economia națională.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!