„Avem nu doar stabilitate în domeniul financiar-bancar, dar și creștere, profitabilitate a băncilor și investiții străine. Domeniul energetic, legislație modernă - pachetul energetic III. (...) Domeniul societății civile, legea 2%. Aș putea să enumăr și nu mi-ar ajunge degete câte proiecte s-au făcut de societatea civilă. De la tot ce înseamnă violența domestică până la legislația mass-media. Simțim reformele făcute în mediul de afacere în creșterea economică: în vamă, în legislația fiscală, în deschiderea unei afaceri”, a spus democratul.

Candu a vorbit și despre reforma guvernului, „Prima Casă”, Arena Chișinău și proiectul PD-ului cu privire la drumuri.

„Lucrurile se mișcă. Numai orbul poate să spună că lucrurile nu se mișcă spre bine. Da, ia timp, dar contează că lucrurile nu se opresc din dezvoltare. Lucrurile se transformă zilnic. Da, sunt eșecuri, dar acolo trebuie să lucrăm și mai mult”, a conchis Candu.

Ultimele sondaje ale acestui an arată însă în continuare un procent mare al populației care consideră că țara merge într-o direcție greșită. Rata variază de la sondaj la sondaj însă se menține în jurul a 70 la sută.

Cel mai recent sondaj, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, arată că peste 70% din moldoveni cred că reformele implementate în țara noastră nu sunt prea eficiente sau chiar deloc eficiente.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!