ZDG: Doi medici din Cahul, bănuiți că profesează cu diplome false

ZDG: Doi medici din Cahul, bănuiți că profesează cu diplome false

Sistemul medical din Cahul este zguduit de un scandal tacit, după ce organele de drept au inițiat o investigație care vizează veridicitatea diplomelor de studii ale șefilor laboratorului diagnostic-clinic al Spitalului Raional Cahul, funcții care au fost deținute până la începutul anului 2018 de soții Constantin și Mariana Cojan, scrie zdg.md.

Ambii și-au dat demisia când pe numele lor a fost iniţată o anchetă penală. Tot atunci, au renunţat să predea medicina la Colegiul de Medicină din Cahul, dar au continuat să muncească la Centrul Medicilor de Familie, dar şi la un centru privat din localitate.

Demisiile acestora au coincis cu iniţierea unei anchete penale pentru deţinerea şi utilizarea diplomelor de studii false, în care sunt vizaţi. Mai exact, într-un răspuns în scris oferit de reprezentanţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi se menţionează că fostul şef de laborator din cadrul Spitalului Raional din Cahul, Constantin Cojan, a făcut studii universitare la Facultatea de Biologie, specializarea „Biologie”, susţinând examenul de licenţă în sesiunea din iunie 2006.

Publicitate

Diploma de „biolog”, deţinută de Cojan, a fost însă înlocuită de acesta în momentul angajării sale în calitate de medic de laborator cu o alta, cu acelaşi număr, serie şi dată, semnată, la fel, din numele Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, doar că, eliberată de o facultate inexistentă: „Facultatea de Diagnostic de Laborator” cu specializarea medic de laborator, transmite zdg.md.

Instituţia susţine că diploma cu aceeaşi serie şi dată, eliberată pe numele lui Constantin Cojan ca absolvent al Facultăţii de Diagnostic de Laborator, specializarea medic de laborator „este un fals”.

Şi studiile Marianei Cojan la Colegiul de Medicină „Total Test” din Iaşi nu sunt autentice. La angajare, dar şi la înmatricularea la Universitatea de Stat din Tiraspol, aceasta a prezentat o diplomă de absolvire, în perioada 2002-2006, a „programului de iniţiere pe durata de patru ani pentru ocupaţia de asistent medical principal organizat de filiala „Total Test” cu sediul la Iaşi”, unde ar fi promovat examenul de absolvire în 2006 cu nota 10, obţinând calificarea de asistent medical principal.

Vezi articolul integral pe zdg.md.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal