Grosul banilor, adică peste 11 milioane de lei, vine din donații cotizații de partid. Anterior, în spațiul public a apărut o înregistrare audio în care președintele raionului Criuleni, Veaceslav Burlac, lăsa să se înțeleagă că membrii PDM scriu cotizații fictive, iar primăriile primesc bani din buget în funcție de rezultatul pe care îl livrează în alegeri.

De asemenea, PDM a adunat donații în valoare de 5,6 milioane de lei, cei mai generoși fiind membrii de partid.

În prima jumătate a anului, democrații au cheltuit 16,7 milioane de lei. Aproape 13 milioane au fost destinați presei și materialelor promoționale. Totodată, 1,6 milioane de lei au fost cheltuiți pentru întreținerea celor 25 de sedii luate în locațiune. Nu se știe însă câți bani au mers pentru achitarea platei lunare pentru chiria sediului de lux din centrul capitalei. Democrații au refuzat anterior să facă publice aceste informații, menționând că acestea se vor regăsi în raportul financiar prezentat Comisiei Electorale Centrale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!