„În Moldova şi Ungaria am intrat de peste cinci ani, am reuşit să dezvoltăm un model de business de succes în ambele tari şi acum încercăm să replicăm. De exemplu, de curând am intrat şi în Indonezia, sau am reuşit prin achiziţie să intrăm în Belgia şi Olanda”, spune pentru sursa citată Voicu Oprean, conducătorul unei companii IT de peste Prut.

În acelaşi timp, reprezentanţii companiilor de profil din Republica Moldova au început colaborări cu firme din România. 

„În mare parte clienţii noştri sunt din România. Ei colaborează cu clienţii internaţionali, noi avem posibiitatea de a oferi servicii IT”, spune Inga Chistol, IT developer din R. Moldova.

În prezent, în Republica Moldova, în domeniul IT activează 400 de companii cu aproximativ 12 mii de angajaţi, iar piața IT a crescut cu 7%.

Condiţiile s-au dovedit atractive şi pentru 10 companii din Sillicon Valley, care şi-au închis reprezentanţele din Statele Unite ale Americii şi s-au mutat în Republica Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!