Franța a deschis scorul în minutul 18 cu un autogol dat de Mario Mandzukic, care a trimis cu capul în propria poartă la centrarea lui Antoine Griezmann. 

Peste 10 minute Croația egalează prin Perisic. 

Minutul 36 aduce un penalty pentru Franța, ca urmare a unui henț în careu. Prima repriză se încheie cu 2-1.

Franța înscrie al treilea gol în minutul 59 printr-un șut al lui Pogba de la marginea careului.

Peste șase minute Mbappe înscrie al patrulea gol în poarta croaților. 

Patru minute mai târziu Croația reduce din diferență, prin Mandzukic, la o neatenție a portarului francez.

În actuala ediție a Campionatului Mondial, naționala Croaţiei a reuşit cea mai mare perfomanţă din istoria sa: calificarea în ultimul act al unui Campionat Mondial de fotbal. 

Finala Cupei Mondiale de fotbal din Rusia s-a jucat pe stadionul Lujniki din Moscova, cu o capacitate de 80 000 de locuri. 

Finala de la Moscova a fost meciul cu numărul 900 din istoria Cupei Mondiale. Franţa a jucat şi primul meci al competiţiei, învingând Mexicul cu 4-1 la ediţia inaugurală, din 1930. De asemenea, a fost a noua finală competiţiei care se dispută între echipe de pe continentul european. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!