KINESIO TAPING este o tehnică de bandajare care susţine şi stabilizează muşchii şi articulaţiile, concepută să faciliteze vindecarea naturală a organismului fără să limiteze mişcarea sau flexibilitatea corpului. Stimulând diverşi receptori din sistemul somato-senzorial, banda atenuează durerea şi facilitează drenajul limfatic. Efectul de ridicare a pielii crează spaţii mai mari între ţesuturi, permiţând astfel un aport ridicat de oxigen şi o reducere a inflamaţiei în zona respectivă.

Banda kinesiologică trebuie aplicată numai după o evaluare fizică detaliată, făcută de un fizioterapeut. Rezultatele evaluării indică mărimea, poziţia şi strânsoarea benzii, care poate fi aplicată în sute de feluri ca să influenţeaze sistemul neuromuscular, să atenueze durerea şi să reducă inflamaţia, să crească performanţa sportivă, să prevină accidentările sau să grăbească vindecarea.

Benzile nu conţin latex şi sunt uşor de purtat zile la rând. De la copii până la vârstnici, ele pot trata cu succes o varietate de afecţiuni ortopedice (entorse, luxaţii, întinderi sau rupturi musculare etc), neuromusculare, neurologice, dar mai ales accidentări sportive.Tehnica KINESIO TAPING este o tehnică nouă în Republica Moldova, brevetată însă în Japonia acum 25 de ani, de către doctorul Kase Kenzo. Iniţial, a fost folosită de sportivii de performanţă, dar a intrat repede în atenţia medicilor specialişti în recuperare şi a fizioterapeuţilor, pentru folosirea ei într-o gamă largă de afecţiuni.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.