Panică la bordul unui avion Ryanair: „Am crezut că asta a fost, o să murim cu toții”

Panică la bordul unui avion Ryanair: „Am crezut că asta a fost, o să murim cu toții”

Cel puțin 33 de pasageri ai unui zbor Ryanair din Dublin, Irlanda, spre Zadar, Croația, au fost spitalizați, după ce s-au simțit rău și au avut sângerări din urechi, din cauza unei depresurizări a cabinei. „A fost cea mai terifiantă experiență din viața mea”, a declarat Roxanne Brownlee, unul dintre cei 189 de pasageri care se aflau la bordul avionului, scrie ABC News, citat de digi24.ro.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene Ryanair a declarat că măștile de oxigen au căzut în urma unei depresurizări a cabinei. Piloții au decis să efectueze o aterizare de urgență pe aeroportul din Frankfurt, în Germania.

Amazing video from Mr. Kevin Burke. You can see how terrified we were. No-one speaking, no-one moving. Silence and just silence.#Ryanair #nightmare pic.twitter.com/YFYRiORy2s — Minerva Galvan (@Maingd) 14 iulie 2018

Autor:

Publicitate

Pasagerii acuză însă compania și echipajul de bord că nu le-a oferit niciun fel de explicație pentru măștile de oxigen căzute din senin în timpul zborului, iar acest lucru a dus la instalarea panicii.

„Măștile de oxigen au căzut pur și simplu în fața noastră. Nu ni s-a dat niciun context, niciun motiv, nu a fost niciun anunț. Toți încercam să ne punem măștile, erau oameni care plângeau și țipau”, povestește pasagera.

Mai mult, pasagerii nu au fost anunțați că avionul va efectua o aterizare de urgență la Frankfurt, așa că s-au speriat teribil când au văzut că avionul începe o coborâre bruscă.

„În momentul în care avionul a început să coboare brusc ne-am găndit că asta a fost, o să murim”, mai spune pasagera.

Potrivit autorităților, 33 de pasageri au fost spitalizați și tratați pentru dureri severe de cap, dureri de urechi, sângerări din urechi și amețeală, simptome cauzate de depresurizarea cabinei. View image on Twitter

Pasagerii critică Ryanair și pentru modul în care au fost tratați după aterizare: „Au adus 100 de burgeri pentru 189 de pasageri. Au spus că cei în vârstă și familiile cu copii pot dormi în beci, iar restul am fost lăsați de izbeliște. Eram treziți de 36 de ore, epuizați și șocați de modul în care suntem tratați”, spune Brownlee.

Ryanair susține însă că pasagerii au primit vouchere pentru băuturi și cazare, însă recunoaște că nu toți pasagerii au putut fi cazați.

Peste 20 dintre cei 33 de pasageri internați nu au mai putut călători cu avionul, din motive medicale, și au luat autobuzul până în Zadar.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal