Potrivit autorilor proiectului, implementarea Acordului „va conferi un spor de imagine Republicii Moldova și, în special, domeniului sportului și tineretului pe arena internațională”.

În argumentarea documentului, se precizează că „părțile vor coopera pe bază de reciprocitate, în vederea promovării și îmbunătățirii relațiilor dintre tineri și organizațiile de tineret ale celor două țări”, precum și „în vederea modernizării sportului național”, scopul final fiind „de a stimula mobilitatea sportivă și de tineret între părți, prin implementarea unor proiecte comune”.

Săptămâna trecută, autoritățile au anunțat că Arena Chișinău va fi construită de compania turcă „Summa”, care a câștigat concursul fără concurență. Preşedintele grupului de firme „Summa” este cetăţeanul turc Selim Bora. Printr-un decret din 2 februarie a acestui an, Bora face parte din componența Consiliul Economic pe lângă președintele Igor Dodon.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!