Selecționerul Zlatko Dalic a fost cel care a confirmat acest lucru, într-o scrisoare deschisă publicată pe contul său de Facebook, în care îi atacă fără menajamente pe politicienii croați, pe care îi consideră responsabili pentru situația precară a țării, scrie digisport.ro.

Președintele Kolinda Grabar-Kitarovic a fost una din figurile importante ale Cupei Mondiale din Rusia, toţi membrii Guvernului croat au venit îmbărcaţi în tricouri ale naționalei după calificarea istorică în finala Cupei Mondiale, iar toate aceste gesturi au impresionat o lume întreagă. Mai puțin pe selecționerul Zlatko Dalic, care e convins că totul n-a fost decât o încercare de a câștiga capital politic.

Extrem de deranjat de modul în care toată lumea vrea să profite de pe urma succesului naționalei, Dalic a publicat pe contul său de Facebook o scrisoare deschisă în care le cere politicienilor „să stea deoparte” de echipa de fotbal a Croației. Tot acolo, Dalic anunță că finalista CM 2018 va redirecționa toți banii obținuți de pe urma turneului din Rusia către copiii croați care n-au avut niciodată parte de o vacanță.

„Le cer politicienilor și tuturor reprezentanților autorităților care au dus poporul spre mizerie și disperare să stea deoparte de echipa națională a Croației. Nu sunteți bineveniți la noi în vestiar, nu vrem să facem poze sau să interacționăm cu voi. Voi sunteți cei care ați făcut Croația una din cele mai sărace țări din Europa. Avem copii care n-au văzut niciodată Marea Adriatică, asta deși Croația are mai mult de 1.000 de kilometri de coastă. Avem copii care merg flămânzi la culcare, pentru că părinții lor sunt șomeri și nu au ce să le dea de mâncare”, a menționat selecționerul.

„Cei care din cauza cărora se petrec asemenea lucruri la noi în țară nu sunt bineveniți în vestiar. Vă rog să ne respectați decizia, să nu purtați tricouri cu însemnele naționalei și să nu vă folosiți de succesul nostru ca să vă promovați imaginea. Nu faceți decât să luați din meritele noastre”, a adăugat Dalic.

Banii obținuți la Campionatul Mondial vor fi donați unei fundații care va finanța vacanțele copiilor care nu au văzut niciodată Marea Adriatică.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!