Deputații PLDM Grigore Cobzac, Tudor Deliu și Iurie Țap ne-au spus că au mers să vorbească cu manifestanții, în timp ce democratul Anatolie Zagorodnîi este supărat pe protestatari după ce aceștia l-au făcut „hoț” atunci când, potrivit deputatului, a încercat să vorbească cu ei.

Socialiștii Vlad Bătrîncea și Bogdan Țîrdea au spus că nu vor merge la manifestanți. Socialistul Vasile Bolea și democratul Vladimir Andronachi au preferat să tacă, în timp ce PD-istul Alexandr Bannicov ne-a răspuns printr-un zâmbet.

Fostul deputat PLDM, Iurie Chiorescu, acum la PD, a spus că a vorbit cu Secretarul General al PAS, Igor Grosu, care le împărțea deputaților o propunere de proiect de lege privind interpretarea termenului de agitație electorală.

Precizăm că protestatarii cer validarea alegerilor locale noi, anularea sistemului mixt, dar și demisia și urmărirea penală a judecătorilor care au decis invalidarea scrutinului.

Vezi și: LIVE. Ședința Parlamentului din 19 iulie 2018. Deputații au o listă lungă de proiecte pe ordinea de zi

LIVE. Protest în fața Parlamentului. Manifestanții înconjoară Legislativul ținându-se de mâini

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!