„De fiecare dată vin și lipesc țevile cu scotch!” Ce spun locatarii blocului inundat în urma ploilor de ieri și ce promite compania care l-a construit

„De fiecare dată vin și lipesc țevile cu scotch!” Ce spun locatarii blocului inundat în urma ploilor de ieri și ce promite compania care l-a construit

Discuțiile în jurul unui bloc locativ inundat ieri în timpul ploilor torențiale continuă. Compania care a construit acest bloc în centrul Chișinăului promite, prin intermediul purtătorului de cuvânt, să soluționeze problema prin crearea unui sistem independent de canalizare. La rândul lor, locatarii sunt sceptici, unii dintre ei spunând că nu este prima dată când se întâmplă așa ceva. 

Încăperile au fost inundate din cauza sistemului de canalizare supraîncărcat, a spus reprezentantul companiei SRL Kirsan. Acesta a sugerat că incidentul de ieri a fost o excepție.

„Până acum nu a fost nicio problemă. Problema a apărut ieri. Țevile noastre, care au fost puse conform tuturor standardelor, au cedat din cauza supraîncărcării a sistemului orășenesc de canalizare. Specialiștii noștri azi dimineață s-au dus să înlăture toate problemele", a spus Pavel Vebernaș pentru AGORA. Reprezentantul SRL Kirsan a mai spus că problema va fi soluționată din contul companiei. Soluția găsită este deconectarea parțială a câtorva blocuri de la sistemul orășenesc de canalizare.„Am decis să creăm un sistem independent de canalizare pluvială”, a spus Vebernaș.Declarațiile acestuia sunt în contradicție cu ceea ce au spus locatarii intervievați de reporterul AGORA. Aceștia au zis că inundațiile au loc de fiecare dată când plouă și că de vină ar fi calitatea proastă a lucrărilor.

Publicitate

„Ei așa vin la fiecare ploaie și lipesc cu scotch țevile”„Dacă ați observat din video, tuburile care sunt responsabile de evacuarea apei pur și simplu s-au dezunit... Este oare sistemul de canalizare de vină? Sau să curgă apă pe la ascensor este normal? Nici în blocurile mai vechi nu vezi așa ceva”, a scris o femeie care locuiește la bloc. Un alt locatar se arată sceptic fată de declarațiile companiei privind soluționarea problemei. „Ei așa vin la fiecare ploaie și lipesc cu scotch țevile! Altceva mai mult nu am văzut! Ce treaba are sistemul de canalizare orășenesc cu țevile din bloc? Cedează țevile de evacuare a apei de pe acoperiș! Și toată apa de pe acoperiș se scurge în parcare. În jur mai sunt blocuri și numai la noi sistemul orășenesc e prost? Plus că ploua în lift și pe scară!”, a comentat locatarul. Acesta a adăugat și poza care ilustrează cum a fost „reparată” o țeavă data trecută:

...

De menționat că blocul locativ face parte din complexul Vârnav construit în 2013 în apropierea Spitalului Clinic Republican.

Citiți de asemenea: VIDEO. Ploaia a făcut ravagii într-un bloc nou construit acum trei ani în centrul Chișinăului! Locatarii sunt disperați

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal