Cei care au în proprietate o dronă vor trebui să-o înregistreze oficial, completând o cerere online și o declarație pe propria răspundere, scrie într-un comunicat al Guvernului. 

Totodată, fiecare deținător al aparatului de zbor fără pilot va fi informat despre regulile de utilizare a acestuia în spațiul aerian al Republicii Moldova.

De asemenea, proiectul prevede limitarea dreptului de a opera zboruri în zone restricționate, precum  aeroporturi, regiuni ale frontierei de stat, obiecte strategice, ambasade sau penitenciare. Documentul stabilește și mecanismul de obținere a avizului pentru utilizarea aparatelor de zbor în scopul înregistrării video, stipulat în proiectul Legii privind regimul mijloacelor video, elaborat de către Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Potrivit premierului Pavel Filip, noul Regulament are ca scop să asigure respectarea drepturilor și intereselor populației, cum ar fi sănătatea, integritatea fizică și dreptul la viață privată.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!