Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), lucrările la acest segment sunt efectuate de compania Dromas-Cons SRL, deţinută de omul de afaceri Piotr Dacin. Conform contractului, Dromas-Cons urma să efectuaze lucrări de reparaţie curentă la un segment de 150 de metri de drum din Vărvăreuca, pe şoseaua Floreşti-Nicolaevca-Sângerei. Valoarea lucrărilor din localitate este de aproape un million de lei (963.353 de lei) şi ele sunt parte a unui contract de 67,44 de milioane de lei, câştigat de companie pentru toate localităţile din raionul Floreşti.

Conform ASD, lucrările în Vărvăreuca urmau să înceapă pe 16 iunie, iar pe 19 iulie este indicat că acestea ar fi fost deja îndeplinite. Andrei Iazinschi, responsabil tehnic din partea ASD pentru aceste lucrări, a declarat pentru Mold-street că nu poate comenta postarea şi nici calitatea lucrărilor la acest segment de drum, susţinând că se află la spital pe o chestiune gravă şi încă nu a fost la faţa locului.

„Nu am fost încă la acest obiect, dar dacă e ceva necalitativ, vom face din contul nostru, al companiei. Acestea sunt cheltuielile noastre, asfaltul nostru. Nu vă faceţi griji”, a declarat responsabilul de la compania de construcții, după care a închis, invocând că e descărcat telefonul.

În cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, Dromas-Cons a câştigat două contracte de efectuare a lucrărilor de reparaţie în valoare totală de 138,3 milioane de lei. Astfel, pe lângă contractul pentru raionul Floreşti, compania a fost selectată să repare drumurile şi în raionul Nisporeni, inclusiv în satul de baştină al iniţiatorului proiectului, liderul democrat Vlad Plahotniuc.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!