Deși utilajele sunt dotate cu GPS, asta nu i-a împiedicat pe angajați să-și continue schemele. „S-a constatat că ele se învârt pe teritoriul întreprinderii și se decontează benzina”, a mai spus Ruslan Codreanu.

Primarul interimar i-a cerut șefului de Direcție, Ion Burdiumov, să vină cu un raport. „Să faceți o analiză, inclusiv când se vopsesc țevile din subsol și se decontează 80 de mii de lei pentru vopsea”, a spus acesta.

Ion Burdiumov a argumentat că „se mai întâmplă, este factorul uman”. „Utilajele pe care le avem, Hako, sunt distribuite întreprinderilor municipale prestări servicii, nu sunt gestionate direct de către Direcția locativ-comunală. Practic jumătate sunt defectate. În viziunea mea, sunt defectate fiindcă nu au fost executate lucrările de reparație la momentul potrivit. Nu era centrul autorizat în Moldova și se reparau de specialiștii pe care îi avem noi”, a spus acesta.

Totuși, șeful Direcției locativ-comunale a menționat că va fi inițiată o anchetă internă și că „persoanele responsabile vor fi sancționate conform legislației”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!