Mai exact, jurnalistul a scris în document că urmărirea penală ar trebui să înceapă în baza amenințărilor cu omor, utilizarea cuvintelor ofensatoare, încălcarea egalității în drepturi a cetățenilor și împiedicarea intenționată a mass-media sau intimidării pentru critică.

De asemenea, acesta solicită să fie trase la răspundere persoanele responsabile de menținerea ordinii publice în cadrul manifestației, care, potrivit sesizării, ar fi trebuit să interzică întrunirea în cazul în care aceasta „îndeamnă la război”, „ură națională” sau „încalcă ordinea publică”.

Jurnalistul apreciază acțiunile lui Ilan Șor ca fiind „instigatoare la acțiuni orientate spre declanșarea unui război civil”.

Contactat de AGORA, Ștefan Șaptefrați ne-a spus că nu a primit, deocamdată, sesizarea.

Reamintim că vineri, 20 iulie, Ilan Șor a organizat un protest cu genericul „Jos mâinile de pe magazinele sociale”, care i-a vizat pe liderii PAS și PPDA.

De asemenea, într-un filmuleț postat pe Facebook, primarul de Orhei a amenințat jurnaliștii, menționând că „jigodiile” care scriu „scârboșenii” vor fi pedepsite după ce Șor va accede la guvernare. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!