„Săptămâna trecută s-a asfaltat o porțiune de drum din centrul satului, pe unde merge ruta Mănoilești- Ungheni, și, din păcate, este extrem de îngust, de doar 4,5 metri, și nu încap două mașini dacă se întâlnesc în drum. Și acostamentul este foarte jos și pe alocuri e imposibil să se ferească mașinile. Au încercat să pună pământ pe alocuri, dar la o ploaie, vă dați seama ce va fi”, a scris un locuitor al comunei.

Contactată telefonic, Valentina Grosu, care a ajuns la conducerea primăriei Mănoilești pe lista Partidului Democrat, a spus că reconstrucția drumului nu este încă finisată.

„Cred că cel care a făcut fotografia trebuie să întrebe atunci când mergea prin gropi dacă este bine. Acesta nu e un drum național, e în sat, și nu merge un flux mare de transport. Drumul e abia început și se lucrează. Va fi acostamentul pe ambele părți și va fi un metru într-o parte și un metru în cealaltă, astfel încât va avea aproape șase metri lățime. Acum nu au unde se feri mașinile, dar când va fi făcut acostamentul, va fi normal. Atât timp cât nu s-a făcut nimic, erau gropi și era rău, acum că se face ceva, tot e rău”, a menționat Valentina Grosu.

Primărița a declarat că în comună vor fi reparate două porțiuni de drum. Una va avea o lungime de 620 de metri și va costa circa 1,5 milioane, iar cealaltă porțiune va avea 600 de metri și va costa 656 de mii de lei, scrie ZdG.

În februarie 2018, Vlad Plahotniuc a anunțat de la tribuna PDM că circa 1.200 de km de drum din țară urmează a fi construiți sau reparați în acest an în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”.

Sâmbătă, în mass-media au apărut o serie de imagini cu un drum reparat din satul Vărvărăuca, raionul Florești, unde a fost turnat asfalt de grosimea unui deget. Ulterior, ministrul Economiei, Chiril Gaburici, a postat imagini de la fața locului, numind informațiile apărute în spațiul public „speculații”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!