Potrivit lui Filip, Guvernul va promova noi reglementări pentru a lupta mai eficient cu evaziunea fiscală a agenților economici din domeniul HORECA (industria hotelieră și a serviciilor alimentare) și taximetrie

„Pentru HORECA se vine cu reducerea cotei TVA de la 20 la 10%. Pentru cei cu venituri de sub 1,2 milioane de lei, va fi un impozit operațional de 4%, iar ceilalți vor alege să lucreze în regim general sau regim special, care înseamnă impozitul de venit 12%, înregistrarea obligatorie ca plătitor de TVA, cu cota redusă de 10%.

Taximetria - se vine cu un regim special de impozitare a angajaților care au mai puțin de 10.000 de lei pe lună, cu un impozit fix pe venit de 500 de lei pe lună, dar asigurarea socială și medicală va reprezenta o plată de 1/12 pe lună, adică rata anuală împărțită la 12 luni”, a declarat Pavel Filip.

Premierul a anunțat majorarea amenzilor pentru ilegalitățile din domeniu. Una dintre măsurile anunțate este oferirea dreptului pasagerului de a nu plăti călătoria dacă nu i se oferă bon de casă.

„Cheltuielile pentru reparația mașinilor vor fi deductibile. Drept urmare, vom avea mai mulți bani în buget. Vrem să reducem astfel economia tenebră. Totodată, credem că va crește și calitatea acestor servicii”, a mai spus Filip de la sediul partidului.

Inițiativele urmează a fi promovate la nivelul Cabinetului de miniștri.

Vezi și: Filip anunță impozite mai mici pentru persoanele fizice și angajatori

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!