„Staff-ul FMI este în proces de a analiza toate implicațiile pachetului fiscal adoptat, odată cu recepționarea tuturor informațiilor”, se mai arată într-un comunicat.

Ceva mai devreme, și Ambasada SUA în Republica Moldova s-a arătat „extrem de dezamăgită de adoptarea legislaţiei care va diminua capacitatea Moldovei de a combate spălarea banilor”.

Astăzi, majoritatea parlamentară a votat în mare grabă legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală. Documentul, votat în ambele lecturi, prevede posibilitatea declarării bunurilor și surselor financiare care nu au fost anterior declarate, astfel fiind posibilă legalizarea acestora.

Inițiativa legislativă, care aparține câtorva deputați democrați și popular-europeni, a fost aspru criticată de deputații și politicienii de opoziție, potrivit cărora noile reglementări vor duce la legalizarea furturilor, nu și a capitalului onest.

Tot astăzi, Legislativul a introdus o cotă unică de 12% la impozitul pe venit pentru persoanele fizice.

Citește și: De ce reforma fiscală a fost aprobată în grabă. Candu: „Să nu beneficieze răufăcătorii”

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!