Citește și: Bunurile nedeclarate vor putea fi legalizate. Parlamentul a adoptat Legea amnistiei fiscale

„Republica Moldova și-a asumat angajamente în raport cu UE, prin Acordul de Asociere, agenda de asociere și memorandumul de înțelegere privind asistența macrofinanciară, precum și angajamente față de alți parteneri internaționali.

Legislația adoptată astăzi, în grabă și în mod netransparent, odată aplicată, ar putea duce la o ruptură în aceste angajamente și să fie inconsistentă cu referire la reformele în derulare țintite spre întărirea supremației legii, combaterea corupției, spălarea banilor, crima organizată și îmbunătățirea mediului de afaceri.

Așteptăm ca autoritățile din Republica Moldova să oprească procesul de adoptare a acestei legislații și să o aducă în albia standartelor internaționale”, se mai arată în mesajul diplomatului european.

Citește și: Ambasada SUA, extrem de dezamăgită de legea aministiei fiscale: „Infractorii trebuie pedepsiți, nu răsplătiți”

FMI: Noile reglementări fiscale nu sunt în corespundere cu programul de finanțare

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!