În caz de nepromovare și a celei de-a doua sesiuni, se propune ca examenul de bacalaureat să poată fi susținut repetat, dar cu achitarea unei taxe. Suma acesteia ar urma să fie stabilită de Guvern.

Inițial, autorii proiectului și-au dorit organizarea a patru sesiuni pe parcursul unui an, însă propunerea nu a fost acceptată de Ministerul Educației.

Liberalul Lilian Carp a declarat că introducerea taxei pentru cea de-a treia încercare este o prevedere care contravine Constituției. „Nu cred că această lege este neconstituțională. Noi oferim o sesiune în plus pentru a nu aștepta un an de zile”, a spus popular-europeanul Valeriu Ghilețchi.

Iar democratul Nicolae Juravschi a menționat că atitudinea elevilor față de BAC trebuie să fie mai serioasă. „Cei care s-au apucat de carte, cu acest amendament, o să înțeleagă că se poate de dat mâinile în jos”, a spus deputatul.

„Un elev, deși acumulează cunoștințe, aceste cunoștințe în timp dispar. Dar ele pot fi testate mult mai bine dacă perioada dintre studii și examen este mult mai mică. Trebuie să oferim o șansă”, a insistat Valeriu Ghilețchi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!