Potrivit lui, cel mai probabil va candida pentru diaspora, pentru că s-a mutat la București deja de un an. O altă variantă este circumscripția Chișinău, oraș în care Brega a locuit timp de mai mulți ani.

Oleg Brega spune că în campania sa electorală se va baza pe munca voluntară. Activistul i-a îndemnat pe cei care vor să-l ajute în campanie, fără a fi remunerați, să-l contacteze pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Oleg Brega, data alegerilor de 24 februarie nu este cea mai reușită, în condiții de iarnă, mai ales în mediul rural.

Astăzi, Legislativul a adoptat un proiect de hotărâre prin care a stabilit data de 24 februarie drept ziua desfășurării următoarele alegeri parlamentare în Republica Moldova.

Amintim că scrutinul se va desfășura în baza sistemului electoral mixt, unde jumătate cei 101 de deputați în Parlament vor fi aleși în baza listelor de partid, iar cealaltă jumătate - în baza circumscripțiilor electorale constituie pe teritoriul Republicii Moldova, dar și în diaspora.

Născut în comuna Pepeni, raionul Sângerei, Oleg Brega are 44 de ani și este unul dintre cei mai cunoscuți activiști civici din Republica Moldova. Acesta a candidat independent și la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, când a acumulat 14,085 de voturi, exprimate printr-un scor de 0.88%.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!